keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Paljonko rahaa ottaa mukaan kielimatkalle?

 Itse muistan mietiskeleväni ennen omaa kielimatkaani kuinka paljon rahaa otan mukaan ja uskon että monet muutkin miettivät sitä samaa ennen kun kielimatka koittaa. Ylimääräistä käyttörahaa tarvitaan esim. bussilippuun, matkamuistoihin, välipaloihin, leffalippuihin ja tietenkin ostoksiin. Kaikki enimmäkseen riippuu kohteen tarjoamista lisäretkistä ja siitä kuinka paljon shoppailee sekä siitä onko kurssillasi puolihoitoa vai täysihoitoa.
 Kielimatkaan siis sisältyy jo lukuisiä retkijä ja toimintaa mutta kurssihintaan kuuluvien aktiviteettien lisäksi on tarjolla tosi paljon ylimääräisiä vapaaehtoisia retkiä ja aktiviteetteja, mitkä ovat maksullisia. Suosittelen näiden ylimääräisten retkien varaamista sellä on se esimerkiski kivaa lähteä kielimatkalle Long Beachille ja samalla käydä San Franciscossa ja Las Vegasissa ;)!
 Shoppailurahaa kannattaa varata kunnolla varsinkin jenkkeihin! Kauppoja joka puolella, edullisempaa kuin suomessa ja enemmän kuin suomessa :D. Mutta tietenkin jos ei shoppailee paljon niin alla olevalla suosituksella pärjää mainiosti :)!
 Rahaa kannattaa varata myös välipaloihin sekä mahdollisiin ylimääräisiin ruokailuihin ja jos on puolihoitoa niin täytyy sitä rahaa olla ruokailuun.
 Jotta rahat ei loppuisi kesken suosittelen jakaa niitä tasaisesti koko kurssin ajaksi. Itse pidin aina mukanani parikymmentä dollaria ja loput rahat oli jossai muualla tallessa ja aina jos lähdettin shoppailee ja tiesin että nyt sitä rahaa palaa niin otin vielä muutaman sadan mukaan. Mutta siis pitää kuitenkin muistaa että shoppailee pääsee useita kertoja matkan aikana niin kannattaa yrittää olla tuhlaamatta heti kaikki shoppailurahat ensimmäisellä shoppailukierroksella :).

EF:än suositus rahasummista viikkoa kohden:

• UK 100 GBP (juniorit 10-14 vuotiaat), 150 GBP (muut)
• Malta 175 EUR+ matkakortti
• Ranska 175 EUR+ matkakortti
• Saksa 175 EUR+ matkakortti
• Espanja 175 EUR+ matkakortti
• Yhdysvallat 150 USD + 600 USD vapaaehtoisiin retkiin
• Australia 240 AUD+ matkakortti, 280 AUD vapaaehtoisiin retkiin
 

6 kommenttia:

  1. Moikka! Kummasta paikasta tykkäsit enemmän LB:stä vai nycistä? Olin tänä vuonna LB:llä ja nyt alkanu miettii tota nyciä.. Kumpi oli parempi tai oliko tuo asuntola millane nycis? Oon kans miettiny tota Floridan asuntolaa mut ennemmin haluisin Nycii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! On tosi vaikea sanoa mistä kohteesta tykkäsin enemmän mutta molemmat kielimatkat olivat ihan mahtavia. Kuitenkin ehkä New Yorkin kielimatka on lähempänä sydäntäni sillä New York on mielestäni niin ihana kaupunki! Ja todellakin suosittelen lähteä New Yorkiin kielimatkalle! Asuntola oli hyvin samanlainen kuin Long Beachillä eli kaikki koulut ruokailut kuntokeskukset yms oli samassa paikassa ja siellä oli täysihoitoa btw eli jää enemmän rahaa shoppailuun ;) Floridassa on resort eli vähän niin kuin hotelli :)

      Poista
    2. Oi vähä kuulostaa kivalle! Selasin sun postauksia ja tuo nycin asuntola näytti aika karulle Long beachiin verrattuna mutta kuvat voi vääristää! Olikse asuntola kaukana nycin keskustasta? Mitä tykkäsit Floridan resortista ja oliko puolihoito siellä? oot käyny kaikilla jenkki asuntolakursseilla ja hyvä sulta tulla kyselee! Kiitos kun vastailet!:)

      Poista
    3. Yliopiston nimi on siis Drew University eli voi googlailla ja kattoo yliopiston aluetta varmaan asuntoloitten tiloista löytyy myös kuvia. Tää yliopisto sijaitsee pikkukaupungissa Madison, New Jersey. Tosi kaunis ja siisti pieni kaupunki sekä hieno yliopisto. Madisonista New Yorkin keskustaan kesti bussilla aina noin 40-60 minuuttia. Floridassa tykkäsin tosi paljon siitä että resort oli ihan meren rannalla ja joka päivä pääsi siis merelle vaik surffailee tai sai vaa chillata resortin poolil ja ottaa aurinkoo. Ja iso plussa on siivoojat. Pyyhkeet vaihettiin joka päivä ja lakanat 3 päivän välein. Floridassa oli puolihoitoa. Aamiainen oli ihan excellent mutta löunas ei niin hyvä. Floridasta tulossa pian postauksia :)!

      Poista
    4. Oi vitsi kiitos tosi paljon vastauksista!:) Vielä kysyn et kun olit varmaan pisteillä niin "maksako" sulla noi matkat sen 14000p vai pitikö maksaa se erotus vielä?:)

      Poista
  2. joo maksoin vielä erotuksen 400 sekä vakuutuksen 175 eli yhteensä 575 euroa :)

    VastaaPoista